Tekst w przygotowaniu!!!
GULASZ Z KISZONA KAPUSTA
Składniki:
- 60 dag wieprzowiny,
- 2cebule,
- 2 czerwone papryki,
- ząbek czosnku,
- 1/2 kg kwaszonej kapusty,
- mała puszka pomidorów w zalewie,
- 150 ml śmietany,
- 4 fyżki oleju,
- po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki,
- listek laurowy,
- sól, pieprz
dzania
Mięso pokroić na kawatki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Kapustę odcisnąć, pokroić.
Papryki umyć, usunqu pestki. Pomidory odsaczyć, zalewę zachować. Papryki i pomidory pokroić w kostkę. Mięso przesmażyć. Dodać cebulę i czosnek, zeszklic.
Włożyć paprykę, kapustę i pomidory. Dodać sok pomidorowy, listek laurowy, przyprawić, wymieszać. Dusić pod przykryciem 45 minut. Tuż przed podaniem gulasz wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku.
Podawać z ziemniakami.